Trubadur

Det är många som inte försörjer sig helt och hållet på sin musik men som ändå tjänar en ganska bra extrainkomst på den genom att agera trubadur vid olika evenemang. Vad för evenemang som man väljer att spela på kan variera väldigt mycket beroende på vad man själv har för musikstil. En trubadur som får möjlighet att spela på en krog eller liknande kan ha goda möjligheter. Gör denne bra ifrån sig så finns det goda chanser att det kan bli ett återkommande gig och dessutom kan ordet spridas till andra liknande inrättningar.

Att börja

För att komma igång som trubadur så krävs det betydligt mer än bara en gitarr. Utrustning så som mikrofon, förstärkare, stativ och liknande är så gott som ett krav för att klara av uppgiften. Även en väldigt god kännedom om musik och artister inom det område man spelar är väldigt bra att ha. På så vis skulle man i slutet på en föreställning kunna ta emot förfrågningar på speciella låtar som publiken önskar.

När man känner att man har allt som behövs för att kunna påbörja sin karriär som trubadur så är det en viktig del till som behöver falla på plats. Nämligen hur man hanterar en scenskräck och vad man kan göra för att motverka de negativa effekterna som medföljer.

Att slå igenom

Det finns de tillfällen när trubadurer lyckas slå igenom ordentligt och blir väldigt kända. Det är dock en väldigt liten del av alla som lyckas med detta och de flesta får nöja sig med att spela på den lokala puben istället för att fylla upp hela arenor. Men för många så är inte det viktiga att slå igenom och bli stor utan de föredrar istället den lite mer intima miljön inne på en lokal krog framför det lite mer distanserade förhållandet man får till sin publik på en stor arena.